петък, 11 май 2012 г.

Деца от Крън помечтаха за театрална сцена

Деца от крънското училище "Свети Климент Охридски" помечтаха за театрална сцена днес при срещата си с ръководителя на Театралната студия в Читалище "Искра - 1860" Мая Стоянова. Срещата започна с демонстрация на ритуал, който е създаден в клуб "Приказен свят" по европейски проект.
Идеята на учителката Елена Гитова е 10-годишните деца да умеят да представят празничните традиции на българина. Но за да успеят да завладеят публиката са необходими и артистични умения. Това доведе малките крънчани в читалищната студия, тъй като Мая Стоянова е добре известна на почитателите на театралното изкуство и като режисьор и наставник на детски и млади таланти, донесли отличия от различни конкурсни сцени. Тя даде препоръки за движенията на малките актьори, за работата им на сцена в зала или на открито, как да говорят ясно на публиката, да взаимодействат героите им на театрална сцена и т.н.
Завладени от магията на театралното изкуство четвъртокласниците благодариха и споделиха, че искат да станат възпитаници на Детската театрална студия. Мая Стоянова разказа за постановките и участията на талантливите малки и големи актьори, донесли горещи аплодисменти на публиката със своите умения и постоянство.
Няколко дни по-рано, учениците от клуба бяха гости и на библиотеката на НЧ "Цвятко Радойнов - 1885" гр. Крън. Там те направиха равносметка на мероприятията посветени на Национална кампания "Четяща България", като основни участници в нея. Всички те се въплътиха реално в ролята на библиотекари, като реално обслужваха читателите на библиотеката. Там те получиха и своите грамоти от Общ. б-ка "Искра" за участие в кампанията. Мотивирани от грамотите те продължиха работата си по следващата своя инициатива  "Да направим вестник". Неуморните многознайковци поставиха и началото на съвместните инициативи посветени на 24 май.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар