петък, 11 май 2012 г.

Десните отново в коалиция за изборите

Двете основни десни политически партии в България - СДС и ДСБ, ще се явят на предстоящите парламентарни избори отново в обединение под името "Синя коалиция". Това съобщи в началото на седмицата в Казанлък депутатът от ДСБ Иван Иванов, часове след като партията на Иван Костов е одобрила споразумението. До десетина дни се очаква и другата синя партия да постави съгласието си под документа изработен от нарочна контактна група с представители и на двете политически сили. Бъдещата коалиция ще е отворена, но в нея други партии ще влизат една след одобрението и на двата основни партньора, които ще бъдат напълно равнопоставени, коментира още Иванов. Политическата платформа, на която ще заложи "Синята коалиция" в предстоящите избори е мерки за развитието на малкия и среден бизнес, както и дребните селскостопански производители, борба със злоупотребата на монополите във всички сфери, както и съществена административна реформа.
ГЕРБ не представлява автентичното дясно, коментира още Иванов и изрази надежда, коалицията да бъде разпозната като изразител на убежденията на десните избиратели.
Като най-слабия до сега пък, определи настоящия Общински съвет председателят на местната структура на ДСБ. Според него абсолютната безгласност на съветниците не може да доведе до напредък в Общината. Като грешка на настоящото общинско ръководство той определи и вдигането на такса смет за населението и фирмите, въпреки, че поощри някой от реформите в администрацията като уволняването на пенсионерите на общинска служба.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар