петък, 11 май 2012 г.

Министър откри обновената сграда на ДГС в Казанлък

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и кмета на община Казанлък Галина Стоянова прерязаха лентата на реновираната административна сграда на Държавно горско стопанство "Казанлък".
Ремонтът на сградата на ДГС Казанлък, построена през 1949 г., е осъществен със собствени средства в размер на около 100 000 лева, информира директорът Иван Славов. Изцяло са обновени стаите, положени са нови подови настилки, дограма и мебели. "Честитя на хората, които ще работят в тази сграда при нормални условия. Пожелавам и на други териториални поделения от региона да имат възможност да променят условията си на труд", заяви министър Найденов.
Същият ден, ключовете за чист нов джип "Hover", българско производство, получи директорът на едно от най-старите и големи горски стопанства в страната - ДГС Казанлък - Иван Славов лично от министър Мирослав Найденов.
Територията на ТП ДГС "Казанлък" обхваща част от южните склонове на централна Стара планина, части от Средна гора и Казанлъшката котловина. Общата площ на стопанството е 25 263 хектара, от залесената площ близо 42 % са горите и земите със стопански функции, останалите са защитени територии. Дървесният запас възлиза на 4 540 хил. куб. м.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар