петък, 14 май 2010 г.

Нов транш средства за детските градини

Директорите на 6 детски градини от Казанлък, голяма част от тях на делегирани бюджети, заплашиха представителите на местната власт в Казанлък, че ако до началото на май не се преведат средства по сметките им, децата в градините остават гладни. Причината - липса на средства за храна и огромна задлъжнялост на детските заведения към различни доставчици на продукти. От своя страна кметът на общината Стефан Дамянов упрекна за създадената ситуация Общинският съвет на града, който приел небалансиран бюджет.
Още в средата на миналата година директорите на детски градини в Казанлък предупредиха, че сериозно се изостава с плащането към доставчици има реална опасност те да преустановят зарежданията на складовете им.
Разтревожен от ултиматума на директорите, кметът на Казанлък насрочи среща с тях този вторник, на която персонално ще се обсъжда ситуацията с парите във всяко едно от 11-те детски заведения и ще се вземат мерки.
На срещата присъстваха още заместник-кметът по образование, здравеопазване, култура и младежки дейности Юлияна Палазова, и директорът на дирекция "Финанси и бюджет" Димитър Димитров. .... повече - четете в "Долина"
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар