петък, 14 май 2010 г.

Библиотека "Искра" става част от "Модерни библиотеки"

Казанлъшката библиотека "Искра" ще стане част от Националната кампания "Модерни библиотеки", която се провежда през втората половина на май. Кампанията е в основата на Петата поред Национална библиотечна седмица, организирана от Българската библиотечно- информационна асоциация.
Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество, в изграждането на икономика на знанието и ученето през целия живот; в процесите на опазване и достъп до културното наследство; в реализацията на проекта за електронно правителство. Официален гост на Националната библиотечна седмица ще бъде Роберта Стивънс - президент на Американската библиотечна асоциация. В рамките на кампанията в Общинската библиотека "Искра" -Казанлък ще се отчетат резултатите от социологическото проучване на читателските интереси и визия за съвременните обществени библиотеки. Желаещите да направят дар на местната библиотека ще могат да сторят това в периода 17-ти -22-ри май. В същия период ще тече и друга библиотечна кампания: "Сподели любимата си мисъл от книга. Книгата, която ме промени". Желаещите да се запознаят с професията на библиотекаря ще могат да се вживеят в тази професия за един ден, както и да проведат специален практикум. Срещи с представителите на местната власт по въпросите за състоянието, развитието и предизвикателствата пред библиотеката и библиотечните специалисти в навечерието на 150-годишния юбилей на ОБ "Искра", са финалните прояви на кампанията.
Междувременно стана ясно, че конкурсът за нов директор на казанлъшката общинска библиотека е приключил. Фаворитка от конкурса е главният библиотекар на ОБ "Искра" Анна Кожухарова. До момента обаче тя все още няма заповед за назначение.
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар