петък, 14 май 2010 г.

ГОДИНАТА НА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ"


127-мият поред звънец на едно от най-старите у нас училища - Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", огласи централните градски улици, прескачайки като ученик, избягал от час, оградите, в първия ден на настоящата учебна година.
Тогава - дали младостта щеше да срещне разума, можеше да се разбере най-рано на пролет, и то защото не след дълго, срочните оценки щяха да бъдат факт. Но преди тази равносметка, идваше друга една - на изявите. Пред прага на патронния празник, годишните изяви изплуваха от архива, за да заговорят с нов глас - на вече свършеното. И тъй като младостта идва при нас, за да я поведем по пътя на разума, то този път безспорно минава през любовта...
Денят на влюбените...
С рок концерт, младите музиканти от група "Стийл Роуз", сред които и възпитаници на учебното заведение поздравиха своите съученици и гости на празника, който се проведе във фоайето на Хуманитарната гимназия.
Милосърдието...
По време на концерта за 14 февруари представители на Ученически център "Милосърдие" от ХІ "б" клас, призоваха присъстващите да помогнат с един изпратен SMS на бедстващите деца от Хаити, които загубиха домовете и близките си, след разрушително земетресение.

.... повече - четет в "Долина"

Няма коментари:

Публикуване на коментар