петък, 14 май 2010 г.

"Обратен ефект" или най-неоплакващата се група


Във време и държава, в които всеки се оплаква от живота си, момчетата от една от най-колоритните български банди "Обратен ефект", твърдят за себе си, че не се оплакват от живота си и се опитват да се забавляват непрекъснато. И вероятно, това е самата истина. Абсолютен факт обаче беше, че никой от посетителите на клуб "Черните рози" нямаше оплаквания за вечерта, която споделиха с момчетата от "Обратен ефект" в средата на миналия месец. Колкото до забавлението.... явно музикантите умеят да се забавляват добре, като при това, да увличат в тази емоция и публиката си.
Ето какво още сподели пред "Долина" вокалът на "Обратен ефект" Николай Попов.
- Кой е точно ефектът, който обърнахте на обратно?
- Вече не може да се говори за истински обратен ефект при "Обратен ефект" защото ефекта е само ефект. В смисъл, вече правим всичко само за купон, без да вкарваме каквито и да било скрити послания или да търсим такива. Тоест ефектът е такъв, какъвто си става.
- А има ли някакъв дефект, този ефект?
- За десет години не съм забелязал да има дефект. Машината работи безотказно.
- Какво не сте склонни да дадете, независимо от това колко настоятелно и категорично сте притиснати в ъгъла?
- Такива неща по принцип няма, защото зависи от изкушението и от цената, която трябва да се плати. Но ние всичките вече сме на такова психическо ниво, че правим само това, което ни се иска, а което не ни се иска, просто не го правим. Така сме го решили вече. И от доста години насам ценностната ни система е тотално изградена и си я следваме.
- Ще има ли нова серия на "Моля ви, мадам" или сериалът ще си остане само в 3 епизода?
- Ще има да. Идеята ни е до края на годината да издадем албум, който да бъде както със стари, така и с нови парчета, тоест нещо като reunion с най-големите хитове, плюс нови парчета. Ще бъде нещо малко по-голямо, не сме определили точна дата на излизане, когато стане - тогава. Вероятно трябва да е до края на годината. Ние постоянно правим нови парчета, така че идеята е просто да се хванем и да ги съберем.
- Сериалите отдавна са на мода. Кое според вас ще е най-подходящото заглавие за една типична българска "сапунка"?
- "Ела ме ритни"!
- Как един "не човек, а кръгъл идиот", успява да е все пак "българин патриот"?
- Няма как да бъдеш българин във България, ако не си, ако не кръгъл, то поне идиот. Ние всичките сме просто в някаква фаза от идеализъм до идиотизъм.
- Добре де, защо се оплакваме непрекъснато, а оставаме да живеем тук, но нищо не правим освен да се оплакваме?
- Не знам, ние по принцип не се оплакваме. Ние сме ги избрали за момента да е така положението и не се оплакваме. Всъщност, това е най не оплакващата се група. На нас си ни е добре. Посрещат ни навсякъде както трябва и ние си гледаме да си правим купона и да обикаляме нагоре-надолу.
- Творчеството ви е - ирония, сарказъм, така да се каже - остро осъждане и осмиване на човешки и обществени пороци, забава или....?
- Не, не, никакво осмиване на никакви пороци. Ирония до някаква степен и купон най-вече.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар