петък, 14 май 2010 г.

Почетохме 9-ти май и в Казанлък

По повод 65 годишнината от победата над фашистка Германия Общинския съвет на Национално движение "Русофили", Български антифашистки съюз, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и ветераните от войната организираха тържествено събрание-концерт миналата сряда. Тържественото събиране бе проведен под патронажа на кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов в салона на НЧ"Искра".
Доклад по повод годишнината изнесе председателя на Общинския съвет на Българския антифашистки съюз инж. Неделчо Братоев. На събранието-концерт беше прожектиран и филм отразяваш ужасите на Втората Световна Война, които преживя Съветската страна, дала над 25 милиона жертви - военнослужещи, жени, деца и старци. Филмът бе изготвен от възпитаниците на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, с който те онагледиха неописуемите мъки и страдания на войната.
В тържественото събиране участие взеха: вокална група " Севтополис" с художествен ръководител Дечко Бакоев, ансамбъл "Грация" с руководител Алла Ангелова, солистите на вокална група "Искрица" при читалище "Искара" с ръководител Стефка Денева и вокалната група при НЧ "Светлина" гр. Шипка с художествен ръководител Мария Колева.
Ръководствата на организаторите на тържественото събрание изказват своите най-искрени благодарности към участниците в концерта по случай 9-ти май - денят на победата.
Български антифашистки съюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар