петък, 11 март 2011 г.

Община Мъглиж ще стопанисва минералните води на Ягода

Министерството на околната среда и водите със свое решение N 59 от 18.02.2011 г. предостави безвъзмездно за управление и ползване на Община Мъглиж минералните води от находището на с. Ягода. Общината ще стопанисва минералните извори за срок от 25 години. Кметът на община Мъглиж ще управлява предоставената минерална вода от находище "Ягода" в съответствие с изискванията на Закона за водите и Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорския район.
В правомощията на кметът на община Мъглиж се включва и провеждането на мониторинг на количеството и качеството на минералната вода.
Общината е задължена да обявява състава и свойствата на минералната вода, съгласно издадена балнеологична оценка от министъра на здравеопазването, включително че водата е с високо съдържание на флуор и на други установени с оценката компоненти, които могат да окажат негативно въздействие върху хората - чрез поставяне на табели на определените места за общо ползване от населението.
Кметът на община Мъглиж е задължен ежегодно до 31 март да представя на министъра на околната среда и водите отчет за ползването и баланс на минералната вода от находище "Ягода".
За ползването на минералната вода от находище "Ягода" община Мъглиж трябва да осигурява ползването на минералната вода, без да нарушава обществените интереси и интерес на населението на Общината.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар