петък, 11 март 2011 г.

ГЕРБ ще финансира младежки проекти

3 проекта с по 3 000 хиляди лева ще финансира местната структура на партия ГЕРБ, съобщиха от ръководството й в края на миналата седмица. Идеята на ръководството но партията е, да се даде възможност на всички младежи от общината, на възраст от 17 до 35 години, да представят своите идеи, като най-добрите ще получат шанс за реализация.
"По наше наблюдение, именно в тази възрастова група, младите хора остават някак в сянка от общественото внимание. Докато младежите са в училище, има проекти, по които училищата работят и това предоставя възможност за изява. Но останали извън системата, младежите трудно могат да намерят път, по който да представят и реализират свои идеи." - коментира по повод инициативата общинският съветник от ГЕРБ Теменужка Папазова.
Няколко са направленията, в които младите хора на Казанлък ще могат да разработват инициативи: Красивa и приветливa околна среда; Достъпна среда за хора с увреждания; Доброволчеството - основна форма за възпитание на младите хора; Младите хора и политическите партии - обединени в структурния диалог; Културно-историческото наследство и младите хора и Спортът и туризмът, като начин на живот.
Акцентирането върху конкретни проблеми, характерни за Община Казанлък в една от посочените теми, ще е задължителен компонент за представените проекти, поясниха още от ГЕРБ. Конкурентноспособността на кандидатстващото предложение ще зависи също от значимостта на проекта, устойчивостта на неговите резултати, участието с доброволен труд. Предвидените в проекта дейности трябва да бъдат реализирани в срок до 20 септември 2011г. Срокът за представяне на отчетите по проектите е 30 септември 2011г., когато ще се направи отчитане на изпълнените проекти и официално закриване на програмата.
В началото на тази седмица стана ясно, че първите проекти вече са подадени.
Регистрaционни формуляр за участие, кандидатите могат да получат след писмена заявка за участие в свободен текст на e-mail gerb_kz_konkurs@abv.bg
Проекти могат да се подават до 15 април 2011 г.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар