петък, 11 март 2011 г.

Сдружение ще търси "Добрият самарянин"

Годишна награда "Добър Самарянин" ще бъде учредена от Сдружение "Самаряни" в Стара Загора и комитета за осъществяването на инициативата "Имам приятел - добър самарянин". Това съобщиха на специална пресконференция на 8-ми март организаторите.
Инициативата, с която Сдружението ще отбележи 112 годишнината от историческата дата на създаването на Старозагорско благотворително дружество "Добрий Самарянинъ" има 3 етапа, първият от които е учредяването на наградата.
През 2012 година, организаторите планират да бъде изграден монумент на статуетката "Добрият Самарянин" в град Стара Загора. Концепцията на монумента включва изработката да е такава, че да позволява на гражданите свободно да пускат в писма с описани съвременни истории за добри самаряни, както и символично да даряват средства в подкрепа на местна обществена кауза.
През 2013 година пък инициативата ще продължи да се разгръща и по-широко, като ангажира с каузата си и обществените институции. Така, според плана на организаторите, "Имам приятел - добър
самарянин" ще прерастне в "Община - приятел на добрите самаряни" в съседни населени места - общини от регион Стара Загора.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар