петък, 11 март 2011 г.

Бюджетът мина на поправителна сесия

общината ще търси пари и за ремонт на улиците

Поправки в бюджета за 2011 година на Община Казанлък, приеха на осмомартенско заседание общинските съветници. То беше свикано по решение на Председателския съвет, заради настояване от страна на кмета Стефан Дамянов. В писмо до ОбС Казанлък, Дамянов мотивира искането си с посочването на места в приетия финансов документ, които не са добре балансирани по мнение на общинска администрация.
"С приетите на днешното заседание на Общинския съвет решения, недоразуменията са поправени. В бюджета за настоящата година няма небалансираност." - коментира след сесията на ОбС председателят на местният законодателен орган Васил Самарски.
69 000 лева преходен остатък на "Дома за стари хора", гласуваха на заседанието си във вторник съветниците. С тези средства ще бъде ремонтиран кухненският блок на социалното заведението.
С преходния остатък от 17 000 лв. пък, "Дневния център за деца с увреждания" ще направи ремонт на покрива на сградата.
До следващото заседание на ОбС кмета Дамянов трябва да предложи и варианти, за набавяне на достатъчно средства ремонт на уличните настилки в Казанлък, настояха съветниците.
Заседанието на Общинския съвет започна по традиция с въпроси на съветници към кмета Стефан Дамянов. Преведени ли са парите на фондация "Чудомир", с оглед на предстоящите "Чудомирови празници", попита Теменужка Папазова от ГЕРБ. Според думите на казанлъшкият градоначалник обаче, от Сметната палата категорично са подчертали, че общините нямат право да финансират фондации. Община казанлък е отправила питане по въпроса и до финансовото миниктерство, но към момента, отговор все още няма, стана ясно във вторник. Дамянов обаче уточни, че за събитията включени в Културния календар на Общината, средствата има.
На заседанието си във вторник, съветниците одобриха и кандидатстването на още 3 читалища по Програма "Глобални библиотеки", чиито трети етап стартира в средата на февруари. Заявка за участие са подали НЧ "Зора - 1902" от с. Голямо Дряново, НЧ "Светлина - 1904" от с. Дунавци и НЧ "Звезда - 1918" от с. Хаджидимитрово.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар