петък, 11 март 2011 г.

Над 40 деца твориха в Работилницата за мартенички

Над 40 деца взеха участие в провелата се за пръв път Работилница за мартенички в град Казанлък. Малчуганите твориха със своите ръчички мартенички, в които вплитаха сръчно пожелания за здраве, благоденствие, надежда и една детска мечта.
В Работилницата за мартенички взеха участие и децата от Центъра за деца с увреждания и възпитаниците на НЧ "Жар" от Ателие "Пъстроцвет" с ръководител Катя Зографова.
Организатор на Работилницата за мартенички е Общинска библиотека "Искра" заедно с ОУ "Паисий Хилендарски" гр. Казанлък. Мероприятието се провежда за първи път тази година и има за цел библиотеката да съпътства децата през цялата година в националния празничен календар.
"Организирането на мероприятие като това има за цел да покаже, че винаги може да се намери мост между институцията и читателската аудитория и ние ще продължим да работим в тази насока. И това да се превърне в традиция за библиотеката ни.", заявиха от ръководството на библиотеката.
Изработените от децата мартенички с помощ-та на екипа на библиотека "Искра" бяха подредени в изложба, която носи името "Пъстри мартеници". Детската изложба на мартенички ще остане да краси фоайето на общинската библиотека в Казанлък до първия цъфнал кукуряк, до първия пролетен слънчев лъч, съобщиха от екипа на Общинската библиотека.
ДОЛИНА

Няма коментари:

Публикуване на коментар