четвъртък, 25 март 2010 г.

Казанлъчани се редиха за безплатни билети за театър


Безплатни талони, които ще служат за вход на театралните постановки и спектакли, които са в афиша на тазгодишните "Чудомирови празници", предизвикаха опашки от граждани пред информационният център на улица "Искра" 4 във вторник.
Че посещението на постановките тази година ще е безплатно за казанлъчани и гостите на града, от пресцентърът на Общината оповестиха в началото на тази седмица. Подаръкът за казанлъчани е във връзка с честването през 2010-та на 120-годишнината от рождението на Димитър Чорбаджийски - Чудомир. Билети ще се продават само за спектакъла „Танцът - моят живот", стана ясно още в началото на тази седмица.
Въпреки че управителният съвет на фондацията организираща празника не регистриран и на практика не функционира, това не е пречка за хората в него, както и за хората от общинските културни институции, да се ангажират в организацията на тазгодишните "Чудомирови празници`2010", съобщи в средата на миналата седмица пред журналисти кметът Стефан Дамянов. Празници ще има, коментира още Дамянов и уточни, че тази година основното финансиране ще бъде от страна на Общината. Само две събития ще бъдат с различно финансиране - стипендиите за студенти, две от които ще бъдат осигурени от частни спонсори и отоплението на салона, което ще бъде осигурено от ТЕЦ Казанлък.
Общо 22 000 лева ще струват на Общината тазгодишните празници, като 19 000 лв. от тях са от Културния календар, а 3 000 лв. от Образователния календар. Дамянов съобщи също, че от министерството на културата е получил предварително становище за осигуряване от тяхна страна на 10 000 лв. за осъществяването на празниците. "Ако тези пари обаче не бъдат приведени навреме, ще се наложи диференциране и разсрочване на плащанията за някой от местните събития. Външните постановки обаче, поканени за участие, ще бъдат проведени по план и разплатени навреме." - коментира още Дамянов.
Подготвяното още от миналата година юбилейно 6 томно издание на Чудомир, няма да бъде представено в рамките на тазгодишния празник, стана ясно още през миналата седмица.
..... - повече - четете в "Долина"


Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар