четвъртък, 30 септември 2010 г.

"Народът на Дуло" тръгва от Казанлък

Първото официално представяне на новия албум на "Епизод" ще е в Казанлък. "Народът на Дуло" излиза на 1 октомври, когато ще и премиерата в града на розите, която ще даде старт на националното турне на групата. Албумът съдържа общо 10 композиции, които са по текстове на англичанина Джордж Байрон, шотландеца Робърт Бърнс, французина Йосташ Дешан, руснака Николай Некрасов и българите Иван Вазов, Пейо Яворов и Александър Хофарт.
Вероятно за изненада на феновете, този път всички песни от албума ще са не с историческа, а със съвременна тематика, споделиха за "Долина" музикантите. Изключение ще е само песента дала заглавието на новия музикален продукт на групата - "Народът на Дуло", коментираха още те.
Трима гост певци са участвали в записването на новите парчета - Даначо Караджов, Звези Керемидчиев и Филип Бръшков.
Една от най-успешните рок групи в България ще стартира турнето си посветено на презентацията на албума именно от града на розите към който музикантите признават, че имат особени предпочитания. В рамките само на тази година това е третото им гостуване в Казанлък, където винаги се радват на огромен интерес от страна на феновете.
И този път, любезен домакин на концерта ще е клуб "Черните рози".
Преди концерта на "Епизод" обаче, настроението ще подгреят младежите от TRIPLE THREAD. Казанлъшката рок група е част от проекта "Малка сцена", който цели да даде поле за изява и развитие на млади рок музиканти, които да обменят опит и с вече утвърдени такива.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар