четвъртък, 9 септември 2010 г.

Какво се случи това лято

Лятото е в разгара си. Горещото слънце ни изгаря със жарките си лъчи и като че ли ни предупреждава "Стягайте се, тежка зима ни чака!".
Годишните отпуски са вече към края си, както никоя друга година до сега.
Това лято беше различно, различно, както никога до сега.
По централно разпореждане в държавата всички държавни служители трябваше да използват това лято платения годишен отпуск, които им се полага. Целта е да спасим по този начин изкъртения държавен бюджет. За да дадат пример в държавата, като в доброто старо време - личният пример е много важен, депутати и министри си взеха полагащия им се платен годишен отпуск.
И така август месец - държавата излезе в отпуск. Но дали нейните граждани почиват и ако почиват на каква цена - никой от държавния апарат не търси отговор на тези въпроси. Защото може би на гражданите на държавата се гледа само като на електорална единица, която обаче тази година не е потребна на никого. Защото просто няма избори.
Но дали тази лятна почивка на държавата няма да се окаже и една голяма почивка преди едно дълго пътуване към неясното бъдеще на държавата ни, която е на път да се сгромоляса както никога до сега.
Какво се случи още
това лято:

Безброй полицейски акции гарнирани с гръмки заглавия по вестниците и новинарските емисии. "Уж" много разбити нарко и оръжейни канали, но май, както всичко в нашата държава е на "Уж".
Лично аз не виждам живота на обикновения български гражданин да се е подобрил и в следствие на тези проведени акции да живее по-спокойно и по-сигурно.
Въпросът който остава е: Не живеем ли всички на "Уж"?!
Какво се случи още 
това лято:


Млад и перспективен ГЕРБ-ер се вживя в ролята на Бог и взе да издава присъди: "Ти - живей! А ти - умри!" А всъщност, този малък Бог от забравена провинция, беше проект на други хора и в момента неговата роля е като тази на куклата на конци. Цената за ролята: достатъчно пари от нечист бизнес скрит зад тонове помада.
Но какво става, когато кукловодът захвърли куклата или си намери нова по-добра и по-послушна? Или пък някой с тънка ножичка отреже конците!
... повече - четете в "Долина"
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар