четвъртък, 9 септември 2010 г.

Низгвернатият Предател Юда роди Богочовека Исус

Това е доказаната историческа Истина: Предателите създават Митовете, и Героите, и Интригите, а Хората започват да ги тълкуват, но волю-неволю коментарите им се превръщат в мехури на Човек, бълбукащ в Блатото на Застоя на Знанието - засмуква Постулати и ги издиша съвсем закономерно за удавник като мехури на Вездесъщото Знание и Познание, които по някакви необясними Природни Закони пък се пукат още на повърхността на Блатния Застой.
А Християнството и до днес проповядва Предателството като състояние на Човешкия дух, докато методично и ортодоксално, по канонически безапелационно, го заклеймява.
Вярно е, че Грехът обикновено носи във и със себе си физическия белег от Божествената присъда.
Има го в Битие 3:14 "И тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си…"
А аз си спомням оня шоп, който гордо в селското кръчме се тупа по гърдите: "Най обичам да работим като змия - цял ден да лежим, да пълзим и да се печем на слънцето."
Продължавам с Битие 4:15 "А Господ му каза: "Затова, който убие Каина, нему ще се отмъсти седмократно. И Господ определи белег за Каина, за да не го убива никой, който го намери."
Но дори и днес ние не знаем какъв е "белега", който Бог е поставил на Каин.
Явно Бог не е имал нужда да "определя" някого за предател, нито за Свой убиец, защото Светът, който в зло лежи, не е бил в състояние да познае и да приеме Своя Създател.
Светлината изобличава, от нея болят очите, а болните очи страдат до нетърпимост. И ако някой реши, че светлината му причинява тази болка, а не болестта, той намразва светлината и иска да я загаси. Така че това е духовният закон, който е родил и Юда, и безименните богоубийци около Кръста на Христос, и богоотстъпниците в миналото и сега…
.... повече - четете в "Долина"
Данаил Парнаров

Няма коментари:

Публикуване на коментар