четвъртък, 30 септември 2010 г.

Искаме нова дата за референдума


Нова дата за референдума за отделянето на Шипка в община и по-добра обосновка на предложената план-сметка за разходите по организирането му. Това поискаха казанлъшките общински съветници на заседанието си този вторник.
Казанлъшките парламентаристи трябваше да утвърдят предложените от Общината разходи за организирането на референдума, както постанови със своя заповед областният управител.
Парите предвидени за обяви, извънреден труд и информационно обслужване, да бъдат съкратени от план-сметката, предложи общинският съветник от ГЕРБ Теменужка Папазова. Според нея така ще бъдат спестени около 3 000 лева от общинската хазна. Дамянов обаче се аргументира, че тези пера са изисквания по закон за подобни мероприятия и няма как да бъдат съкратени от разходите.
Повечето от общинските съветници изразиха мнението, че отделянето на град Шипка в отделна община е необмислена стъпка, която е плод повече на патриотични емоции, отколкото на реална подготовка за отговорността да създадеш една общинска администрация.
.... повече - четете в "Долина"

Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар