четвъртък, 8 юли 2010 г.

Протестиращи блокираха път II-56

Десет минути продължи същинската блокада на част от първокласен път I-6 от републиканската пътна мрежа, в отсечката между селата Долно Сахране и отбивката за град Павел баня, в понеделник преди обед.
Протестът бе на жители на четири села от района - Скобелево, Асен, Долно и Горно Сахране, заради лошото състояние на пътната настилка по път II-56, който е част от републиканската пътна мрежа.
С плакати "Не на дупките, искаме асфалт,!", "Винетки = дупки", "Искаме пътища, а не гробове", протестиращи над 100 души с различни МПС-та настояваха пред общинския кмет на Павел баня - Станимир Радевски и пред медиите протестът им да бъде чут и да се възстанови финансирането на реконструкцията на път 2-56, започната преди повече от три години. Разбитата отсечка е част от републиканската пътна мрежа
Според кмета на Павел баня, спряната реконструкция е за отсечка с обща дължина на пътя 35, 800 километра, за която има готов и спечелен проект от старозагорската фирма "Пи Ес Ай". Реконструкцията е на стойност 14, 777 млн. лева. До момента на практика са усвоени около 500 хиляди лева и по трасето е работено само няколко месеца. Повече от година ремонтните работи са замразени.
Причината пътят между селата Скобелево, Асен, Долно и Горно Сахране, през отбивката за Павел баня до връх Свети Никола в Средна гора да е окаяно състояние е спряното още преди парламентарните избори миналата година финансиране на реконструкцията от страна на МРРБ. Въпреки писмата на недоволните кметове на тези селища, до момента резултат няма.
.... повече - четете в "Долина"
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар