четвъртък, 15 юли 2010 г.

Само една отверка дюзен не прави

Размисли "Всичко аз ли трябва да правя в тази държава" -познат ли ви е този израз?
Тъкмо се зарадвахме, че ГЕРБ пъне мускули да се очиства от компрометиращи я кадри като депутата Лъчезар Иванов например, и надеждите ни тутакси бяха попарени. Лично премиерът обяви, че откъдето и да гонят наричания от Сашо Диков Лъчо Мозъка, от партията няма да го изключват. Демек се върши нещо като получистка на партийните редици, вероятно подчинена на един от основните принципи на Макиавели:
"Подвеждай народа чрез фасади".
Това стана ясно от водевила, изигран от различни представители на управляващата партия, но с главно действащо лице скандалният човек на Бойко Борисов - д-р Лъчезар Иванов, онзи който без грам свян подмени народния вот и се афишираше като Гербер в НС, когато още такава партия нямаше в състава на парламента.
Преди време четох
"Имало едно време избори"
Една книга на експертът по PR техники Жак Сегела, в която той разказва една история за коронния номер на бившия полски президент Лех Валенса. Например в градчето N започва митинг на "Солидарност". Валенса, тогава лидер на профсъюза, се качва на трибуната. Публиката въодушевено скандира името му. Валенса започва да говори, но изведнъж звукът от високоговорителите прекъсва. Гданският електротехник обаче не губи самообладание. Той моли да му намерят отвертка, за секунди отстранява "повредата" и продължава речта си с репликата: "Всичко аз ли трябва да правя в тази държава!"
Шегичката действа безотказно - хората се засмиват и го аплодират още по-бурно…
"Всичко аз трябва да правя в тази държава?" - пита днес и Б.Б. в България.... повече - четете в "Долина"
Данаил Парнаров

Няма коментари:

Публикуване на коментар