четвъртък, 15 юли 2010 г.

Радион Попов:“Спя спокойно. Жена ми е направила една перфектна сделка."


Спя спокойно. Жена ми, като представител на американската фирма "MIC Industries" е направила една перфектна сделка, платила си е всички дължими данъци по нея , законово издържана и уникална. Защото с тази сделка държавата ни е имала възможността да се сдобие с една върхова технология в света, която би се изплатила много бързо, ако повече от 1 година тази технология не стои затворена в контейнери на Варненското пристанище.
Това каза бившият зам. министър на външните работи от кабинета на Станишев Радион Попов, помолен да коментира казуса за изплатената комисионна на съпругата му като представител на американската фирма и обвиненията за търговия с влияние, отправени му от различни посоки.
Повод Попов да коментира това стана излъченото по негов адрес в "Шоуто на Слави" миналия четвъртък.
Попов каза също, че сумата от 400 хиляди долара, платени като комисионна не били само за жена му, а за целия екип, участвал в реализирането на покупката. Именно за тази сделка с американската фирма, по силата на която българската държава е имала шанса да се сдобие с технология, с която разполагат общо 75 страни само в света, сред които всички натовски държави, бившият военен аташе в Мадрид и бивш зам. министър бе разпитван в съда и по делото срещу ексвоенния министър Николай Цонев. Цонев бе обвинен за злоупотреба със служебно положение за покупката на производствената линия за метални конструкции, въпреки липсата на осигурени финансови средства за доставка на тази машина. Според прокуратурата, по този начин е ощетен бюджетът на военното министерство за 2009 година с повече от 8 млн. лв., които са цената за доставената производствена линия.... повече - четете в "Долина"
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар