четвъртък, 15 юли 2010 г.

Новите апарати в МБАЛ Казанлък вече функционират


Двата апарата - видеоендоскоп и мобилен ехограф, които казанлъшката МБАЛ получи по проект спечелен пред японското посолство, функционират вече няколко месеца. До момента, прегледани с новата апаратура са близо 500 болни, преминали през казанлъшкото лечебно заведение, коментира пред журналисти доктор Искра Първанова, ръководител на вътрешното отделение в болницата.
"Апаратите са с изключително качество и улесняват прегледа и диагностицирането на заболяванията на нашите пациенти. Много сме благодарни на японското посолство за предоставената възможност да подновим част от медицинското си оборудване и така да подобрим и качеството на работата си, което е от първостепенна важност за нашите пациенти." - коментира директорът на МБАЛ "Христо Стамболски" д-р Кети Маналова.
Двата апарата са на обща стойност 50 095 евро и са закупени по проект "Иновации в диагностирането на гастроентерологичните заболявания", който се реализира по Програмата за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище (GGP) на японското посолство. ... повече - четете в "Долина"

Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар