петък, 23 декември 2011 г.

Кметове мислиха за делегираните бюджети

На среща с кметовете на населените места - Крън, Енина, Шипка, Копринка, Горно Черковище, Черганово и Овощник, кметът на община Казанлък Галина Стоянова обсъди възможностите за преминаване на тези кметства на делегиран бюджет, съгласно заявеното от кметовете желание за това.
За нуждите на населените си места, кметовете ще могат да ползват приходите формирани от данъците за физическите лица - данък недвижими имоти, данък МПС и патентен данък. От събраните общо в община Казанлък 1 617 000 лв. данъци от физически лица, 295 962 лв. са от населените места, съобщи Стоянова. Допълнително общинска администрация ще подготви справка за данъците, събрани от юридическите лица, чиято регистрация е в тези населени места, както и ще бъде направена проверка таксите за административни услуги, извършени в самите кметства, дали могат да им се предоставят. Разходите за капиталови ремонти, улично осветление, ВиК и сметосъбиране ще останат за сметка на Община Казанлък, тъй като с приходите си населените места не могат да ги покриват.
На следваща среща кметовете окончателно ще предложат какъв вариант за финансиране е най-удачен за населените им места - на делегиран бюджет или план-сметка.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар