петък, 15 юни 2012 г.

Над 2000 мотористи отново се събраха край Казанлък

тази година, освен традиционната обиколка на града, за казанлъчани имаше и специално шоу в центъра

Близо 2500 мотоциклетисти от цяла България, съседни и още не съвсем близки до нас страни, се събраха край Казанлък за 15-та поред мотосреща. Юбилейното издание на събора, ежегодно организиран от мотоклуб "Черните Рози", ще се запомни от жителите и гостите на града и с нетрадиционното, за първи път от години - мотошоу, което местни и гостуващи рокери, спретнаха в миналата събота по обед. Мотоманиаците зарадваха казанлъчани с номера на една гума, каране без ръце, "кантар" и други ефектни изпълнения. Демонстрацията се осъществи с изключителното съдействие на Община Казанлък и лично на кмета Галина Стоянова. Градоначалникът уважи срещата организирана от местните мотористи и посети събора още в първата му вечер, където пък получи от дамакините - "Черните рози" юбилейни фланелка бутилка с алкохолно питие, с щампи "15 години байкер-уикенд Казанлък".
Милена, Звезди и "Аналгин", End of pain и разбира се Krossfire, забиваха на 15-та мотосреща към Казанлък.
Много рок, традиционните забавни игри и бира, разхлаждаха домакини и гости край "Крънското ханче". Запазена марка на събора на местния мотоклуб е трошенето на стар автомобил. Правото да се "саморазправи" с четириколесното возило, по традиция получава клубът спечелил надпреварата в дърпането на въже. Късметлиите тази година бяха представителите на новозагорския мотоклуб "Биволите". Символното строшаване на един автомобил всяка година е своебразен знак на протест от страна на мотористите, към невнимателните автомобилисти на пътя.
Благодарение на посредничеството на местния мотоклуб "Черните Рози" 13-те деца на Цанка и Иван Павлови от Кънчево, както и техните родители, тази година ще сбъднат и една своя мечта. Благодарение на гражданското сдружение "България си ти", след 20 години чакане, многодетното семейство ще почива на българското Черноморие.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар